Hei.

Tässäpä Salmivaarantien tiekunnan kuulumisia ja asioita tältä vuodelta sekä muutamia asioita tulevalle kaudelle.

Auraus & lumityöt

Talvikaudelle 2019/2020 olemme jatkaneet tienhoitosopimusta Tunturikone Ay:n kanssa. Tunturikone ay vastaa siis Salmivaaran yksityisteiden auraamisesta ja kunnossapidosta. Mökkien pihat ovat mökkien omistajien omalla vastuulla.

Mökkiä myytäessä tulee sopia myös mökin pihan lumitöiden maksamisesta. Mikäli laskut jäävät maksamatta, loppuu myös lumityöt. Jos haluat, että lumityöt tehdään mökkisi pihalta, niin ilmoitathan entiseen tapaan hyvissä ajoin urakoitsijalle, kun olet tulossa mökillesi. Muistathan myös itse ilmoittaa urakoitsijalle laskutusosoitteen, tiekunta ei niitä erikseen ilmoita.

Tunturikone ay

Esa Aidantausta 0400 210 104
Antti Kalttopää 040 7515 733 (Antti osaa myös norjaa ja saamen kieltä)

 

Vuosikokous

Salmivaarantien tiekunnan vuosikokous pidetään alkuvuodesta 2020 Kilpisjärven monitoimitalolla (koululla. Kokous käsittelee mm. vuosikokouksen lakimääräiset asiat, tilinpäätöksen, budjetin ja tiemaksut. Virallinen kokouskutsu lähetetään myöhemmin. Halutessanne kokoukseen käsiteltäväksi tiekuntaa koskevan asian, tulee asia toimittaa tiedoksi tieisännöitsijälle hyvissä ajoin etukäteen.

 

Painorajoituksen ylittäminen

Painorajoitus Salmivaarantien yksityistiellä on 2000kg. Tämän rajoituksen saa ylittää korvausta vastaan. Vuosikokouksessa on päätetty, että painorajoituksen ylittävältä liikenteeltä peritään tienkäyttömaksua 0,60€/tonnikilometri. Eli kun tilaatte mökeillenne tavaraa, soraa yms. ja kuljetus ylittää tuon 2000kg painorajan, niin pyydämme, että ilmoitatte meille painorajoituksen yli menevät kilot. Voitte tehdä ilmoituksen Salmivaarantien tiekunnan kotisivuilta www.salmivaara.fi tai lähettää tiedot tieisännöitsijälle sähköpostilla osoitteeseen salmivaara@kilpishuolinta.com Ilmoittaessanne kertokaa, osoite johon ajetaan, kuljetuksen kokonaispaino, ajojen määrä ja laskutusosoite.

 

Moottorikelkkailu sekä mönkijällä ajo

Kelkalla ajaminen ojissa on kielletty, jotta ojien pohjat eivät jäädy ja aiheuta keväällä teitä vahingoittavia sulamisvesivirtoja. Ojien pohjalla kulkee myös salaojia ja sähkökaapeleita. Jos ne menevät rikki, aiheutuu siitä tiekunnalle isoja korjauskustannuksia.

Mönkijällä ajo omalla pihalla on sallittua, mutta ajo teillä tai luonnossa on Suomessa laissa kielletty! Tiellä ajaminen mönkijällä edellyttää aina maantieliikenteeseen rekisteröityä mönkijää, ja vaadittavaa tieliikenteeseen soveltuvaa ajokorttia. Naapurisopu säilyy, kun sääntöjä noudatetaan, ja vanhemmat opastavat myös lapsiaan noudattamaan sääntöjä.

 

Muita asioita

Roska-auton kuljettaja on pyytänyt kaikkia varmistamaan, ettei jäteastiaa jätetä ilman tukea tai pientä katosta tienvarteen. Kovissa tuulissa astia kaatuu ja jätteet lentävät pitkin tietä ja luontoon.

Punaisia aurauskeppejä katoaa jatkuvasti tien varrelta ja tämä vaikeuttaa aurausta sekä aiheuttaa lisäkustannuksia tiekunnalle. Huolehdittehan, etteivät esim. lapset vie merkkejä mukanaan niiden oikealta paikalta!

 

Tieisännöitsijä pyytää, että mökkiläiset ilmoittaisivat yhteystieto- ja omistajanmuutokset aina mahdollisimman pian tiedoksi. Ilmoituksen voi tehdä Salmivaarantien tiekunnan kotisivuilla olevan lomakkeen kautta, laittaa suoraan osoitteeseen:

salmivaara@kilpishuolinta.com tai tekstiviestillä 040 6701 701.

 

Ystävällisin terveisin, Salmivaarantien tiekunta