Kuulumisia vuosikokouksesta 2019/2020

Salmivaarantien tiekunnan vuosikokous pidettiin lauantaina 22.02.2020 Kilpisjärven monitoimitalolla. Tässä lyhyesti muutamia kokouksessa käsiteltyjä asioita.

Kokouksessa vahvistettiin tilikauden 2018/2019 tilinpäätös sekä hyväksyttiin talousarvio kaudelle 2019/2020. Tilapäisen käytön maksuksi vahvistettiin edelleen 0,60€/tonnikilometri. Hyväksyttiin kauden 2019/2020 maksuunpanoluettelo. Tieyksikön arvoksi vahvistettiin 0,196€ sekä perusmaksuksi (toimistokulut) 31,13€. Tiemaksut lähetetään viikon 9 aikana ja laskujen eräpäivä on 31.3.2020. Muistutus- ja perintäkulut ovat edelleen 50,00€. Uusi tieyksikkö laskelma kaudelle 2020/2021 hyväksyttiin yksimielisesti.

Tilintarkastuksen hoitaa jatkossakin Ernst & Young oy.

Kokouksen loppupuolella keskusteltiin mm. ensi kesänä Kilpisjärvelle tulevasta uudesta jätteiden vastaanottoasemasta. Sinne voi viedä isompia jätteitä, metallia ja vaarallista jätettä. Uusi jäteasema tulee jätevedenpuhdistamon viereen.

Enontekiön kunta on luvannut laittaa keväällä kaksi tonnista rumpua Harjuntien alle, jolloin tunturista tulevat tulvavedet ohjautuvat jatkossa tasaisemmin ja paremmin.

Enontekiön kunta aikoo kartoittaa Kilpisjärven kylän alueen moottorikelkkareittejä nyt kevään ja kesän aikana. Mökkiläisiä kehotettiin kertomaan reittien suhteen toiveita, ongelmakohtia yms.

Salmivaarassa olevan ”nelos alueen” suhteen tilanne ei ole muuttunut. Alue on edelleen Laatumaalla ja sitä ei ole myyty vielä kenellekään.

Venesatamaan on saatu ”Ei saa leiriintyä” kyltti. Alueella on nyt talvisin käynyt enenevissä määrin turisteja busseilla ja pakettiautoilla. Alue on jäänyt heidän jälkeensä sotkuiseksi ja pientareita on käytetty vessana. Turistit kulkevat myös mökkien pihoilla. Mökkiläiset toivoivat, että jatkossa heitä ja tiekuntaa otettaisiin enemmän huomioon ja tien käytöstä ilmoitettaisiin.

Kokouksen pöytäkirja sekä liitteen on nähtävillä 24.2.2020 alkaen Kilpis Huolinta – Kilpis Speditionilla.